Nasıl yardımcı olabiliriz?

Kullanıcı Silme, Güncelleme, Listeleme

Organizasyon Kullanıcılarını listelemek için:

  1. Menü’den Organizasyon butonuna tıklayın,
  2. Açılan sayfada Kullanıcılar kutucuğuna basın,
  3. Kullanıcılar sayfası açılır ve mevcut kullanıcılar listelenir.

Kullanıcı Hesabını Silme

Organizasyonunuzdan Kullanıcı(lar) silmek için:

  • Kullanıcılar sayfasındaki listede silmek istediğiniz kullanıcının satırındaki, 3 nokta ikonuna basıp Sil butonuna basabilirsiniz,
  • Veya aynı satırdaki kutucuğu (birden çok kullanıcıyı silmek için hepsinin kutucuklarını) işaretleyerek seçtikten sonra listenin üstündeki Sil ikonuna tıklayabilirsiniz.

Uyarı

Silme işlemleri geri alınamaz. Bir kullanıcının erişimini geçici olarak durdurmak için kullanıcının aktiflik durumunu pasif kılabilirsiniz..

Kullanıcı Bilgilerini Güncelleme

Bir kullanıcının bilgilerini güncellemek için:

  • Kullanıcılar sayfasındaki listede güncellemek istediğiniz kullanıcıyı bulup,
  • İlgili Kullanıcının sırasındaki 3 nokta ikonuna basın,
  • Açılan menüde Düzenle butonuna basabilirsiniz.
    • Açılan pencerede Kullanıcı adı dahil olmak üzere tüm bilgileri güncelleyebilirsiniz.

Not

Bir kullanıcının Kullanıcı adını değiştirdiğiniz taktirde, eski kullanıcı adını başka bir kullanıcıya verebilir veya bu Kullanıcı adı ile yeni bir Kullanıcı yaratabilirsiniz.

Kullanıcı Hesaplarını Toplu Güncelleme

Toplu Kullanıcı Aktar sayfasına gitmek için:

  1. Menü’den Organizasyon butonuna tıklayın,
  2. Açılan sayfada Kullanıcılar kutucuğuna basın,
  3. Kullanıcılar sayfası açılır ve mevcut kullanıcılar listelenir.
  4. Açılan Kullanıcılar sayfasında sağ alttaki kırmızı daire’ye tıklayın.
  5. Açılan menüden Toplu Kullanıcı Aktar tuşuna basarak Toplu Kullanıcı Aktar penceresine erişebilirsiniz.

Deleted ve ID Propertyleri hakkında:

Toplu Kullanıcı Güncelleme için önce Toplu Kullanıcı Dışa Aktarımı ile organizasyonunuzda kaydedilmiş kullanıcıların ID propertysindeki değerlerini öğrenmeniz gerekmektedir. ID bilgisi olmadan güncelleme yapılamaz.

Toplu Kullanıcı Güncelleme yaparken aynı anda toplu kullanıcı silebilir ve ekleyebilirsiniz de. Kayıtlı bir kullanıcıyı silmek için deleted propertysi ekleyip, değer olarak true atamanız gerekmektedir.

JSON dosyası yükleyerek topluca yeni kullanıcı eklemek için dosyanızın aşağıdaki şekilde formatlamanız gerekmektedir:

  • id: her kullanıcı sistemde oluşturulduktan sonra sistem o kullanıcıya bir numara atar.
    • Kullanıcı hesabından JSON Dosyası yükleyerek değişiklik yapmak için bu bilgiyi doğru girmeniz gerekmektedir.
    • Kullanıcılarınızın idlerini öğrenmek için kullanıcı listesinden o kullanıcının bilgilerini dışarı aktarmanız gerekmektedir. Detaylı bilgi.
  • deleted: hesabı silmek için
    • true (evet, silinsin)
    • false (hayır, kaydı tutulsun)

Kullanıcı Hesaplarını Listeleme, Bulma, Filtreleme

Kullanıcı Listesinin sağ üst kısmında Ara yazan yazı alanına:

  • Metin girerek listenizdeki kullanıcılardan anında istediklerinizi listeleyebilirsiniz.
  • Roller bazında arama (süzme, filtreleme) yapmak için o rolün ismini yazabilirsiniz.
  • Etiketler içerisinde arama yapmak için etiketin adını veya değerini girmeniz yeterlidir.
  • Örneğin, Etiket adı Departman Etiket değeri Muhasebe olan kişileri süzmek için muhasebe yazabilirsiniz.
  • Eğer sadece departman yazarsanız, Etiket Adı Departman olan tüm kullanıcılar listelenir.

Not

Arama kısmında büyük küçük harf ayrımı yoktur.

İçindekiler